Piazza & Liberation levels Call of Duty Modern Warfare 3

Allereerst, wat heeft het toch ongelooflijk lang geduurd voordat deze TWEE (ja, twee maar) levels voor Call of Duty zijn gelanceerd. Waarom na bijna vier maanden? Omdat Microsoft ervoor gezorgd heeft dat we een maand extra moeten wachten met onze Playstation op de levels. Schijnbaar is Microsoft in de veronderstelling dat ze mensen kunnen overhalen om de XBOX 720 (of hoe die ook gaat heten) te kopen door nu heel veel euro’s neer te tellen voor een maand exclusief nieuwe levels op de XBOX 360. Wie weet dat mensen inderdaad nu eerder de nieuwe XBOX kopen… Ook omdat dit apparaat waarschijnlijk weer eerder gaat uitkomen dan de Playstation 4. Maar mijn support hebben ze in ieder geval niet.

Goed, over de levels: Liberation is Central Park in New York. Ongeveer. Het is duidelijk gemaakt met de wolkenkrabbers op de achtergrond en de fontein in het midden. Dit is echt een level waarbij veel met de sniper gewerkt wordt. Je ziet gasten zitten in de bosjes met hun camouflage. Lekker stil zitten en sniperen maar. Er zijn grote ruimtes en dat geeft natuurlijk prima de gelegenheid om lekker rustig alles af te knallen wat er langs komt.
Mooi level, sfeertje is leuk met de herfstbladeren en de bruggetjes.

Piazza lijkt wat mij betreft op een of ander Spaans dorpje. Het eerste wat me opviel is dat mijn geluid een keer volledig wegviel tijdens het spelen. Dat is me nog nooit overkomen. Maar om nou het level de schuld te geven … Nee, maar moest wel de PS3 volledig opnieuw starten om weer geluid te kunnen horen. Het potje afgemaakt zonder geluid. Dat is wel raar. Spelen alsof je “doof” bent.
Het level heeft veel steegjes waarbij je om elk hoekje zo’n beetje iets kunt verwachten.

Al met al, zeker de moeite waard om weer eens in iets anders rond te rennen. Nu kun je alleen nog spelen als Elite Premium member in de Elite Playlists die aangemaakt zijn voor deze twee nieuwe levels. Weet niet precies hoe lang het duurt voordat je de levels kunt downloaden als standaard member. Zal misschien ook wel een maandje later zijn. Maar dan zijn de komende acht of negen maanden elke maand twee nieuwe levels.

We gaan het meemaken.

Groeten,
Wouter