Nintendo 3DS e-Shop

Nu ik een paar weken de Sony Playstation Vita aan het gebruiken ben is de Nintendo 3DS nogal op de achtergrond geraakt.

Vandaag leek het me weer eens grappig om te kijken of er iets in de e-Shop van Nintendo is wat de moeite waard zou kunnen zijn om voor het eerst eens geld uit geven in de elektronische winkel van Nintendo.

We beginnen met een filmpje van Pullblox. Een puzzel spel waarbij je in 3D stukken van een afbeelding naar voren moet trekken om wat beestjes te redden… Euhm, nee bedankt.

Volgende: Freakyforms; Your Creations, Alive!… OH MY GOD! Wat een vrezelijk geluid, wat een takkenherrie. Ongelovelijk, wie heeft dit nou weer als muziekje toegevoegd. Aan de andere kant past het wel bij deze onzin. Wat een baggerzooi. Je maakt je eigen poppetje of wenzen en gaatmee door een level heen. Klaar. Volgende poppetje, volgende level. Ook niet aan mij besteed.

Zen Pinball 3D: Een prachtig spel die ik al jaren voor de Playstation 3 vanuit de Playstation Store binngehaald heb. Een van de weinige spellen die voor de 3DS het kopen in de e-Shop waard zullen zijn… Maar laat het spel nu ook vrij binnenkort uitkomen voor de Vita, hmm, sorry Nintendo, ook voor dit spel blijft het geld in mijn zak zitten.

Fun! Fun! Minigolf TOUCH!: 5 euro voor dit spel moet er neergelegd worden. Een 40 seconden duurend filmpje laat mij dingen zien als verbouw je Mii in dit spel en speel op 81 holes. Golf heeft me nooit echt geboeid, al helemaal niet op spelcomputers en aangezien in veelal in de trein op handhelds speel lijkt het me niet eens echt geschikt met dat touch gedeelte heel secuur een balletje tikken.

Dead or Alive Dimensions heeft nu ook een demo sinds deze week in de Nintendo e-Shop. Momtenteel is de 3DS het spel aan het binnenhalen en ga ik er zo een stukje over schrijven. Waarom Nintendo met Demo’s begonnen is snap ik wel. Er zal wel niet genoeg verkocht werden. Je kunt toch moeilijk een spel laten zien op een 2D beeld en zeggen dat het er tof uitziet op een 3D handheld. Daarnaast doen Sony en Microsoft van alles met demo’s via downloads. Waarom Nintendo daar ooit “Nee.” tegen gezegd heeft is mij volledig een raadsel. De Resident Evil Revalations demo vond ik zeker leuk om te zien hoe dat spel speelt, aanvoelt en hoe het er natuurlijk uitziet. Mocht ik Resident Evil nu nog echt leuk vinden had ik het misschien wel gekocht, maar ik heb eigenlijk ook gewoon niet zoveel zin meer in continue doodgaan omdat ik niet genoeg planten heb opgepakt onderweg. Zoeken naar schroevendraaiers enz…
Over Dead of Alive Dimensions, na het spelen van de demo. Je kunt een verhaaltje zien bij een brug. Je krijgt uitleg wat blokken, slaan en schoppen is. Hoe counter attack werkt als je weer wil opstaan en meteen een trap wil uitdelen, hartstikke handig. Maar ik wil altijd gewoon rammen en ik zie wel. Maar dat is dus blijkbaar niet wat iedereen wil.
Daarnaast kun je vijf ventjes verslaan met een van de vier te kiezen karakters. Twee mannetjes, twee vrouwen. Je verslaat de vijf tegenstanders zonder al te veel moeite en het spel is binnen no-time afgelopen. Het blijft ook een demo natuurlijk.
Het spel speelt soepel, loopt lekker. Al had ik wel hier en daar een minihapering en wat hele kleine stotteringen. Super Street Fighter IV 3D Edition heb ik gekocht bij de launch, maar dat spel heeft zijn geld ook niet opgebracht. Deze Dead or Alive Dimensions gaat ook aan mij voorbij.Misschien al ie in de budget bak ligt.

Al met al ben ik overtuigd dat als je de keuze hebt om een Nintendo 3DS te kiezen of een Playstation Vita dat je met de Vita meer leuke tijden kunt hebben. Behalve als je drie bent en nog veel wil leren, want leer plraten, rekenen, schrijven e.d. is er genoeg te krijgen in de e-Shop van Nintendo. Ik heb op de Wii misschien 20 of 30 euro uitgegeven, de 3DS nog niets. De Playstation daarentegen heeft al heel wat geld van mij voorbij zien komen voor digitale content.

Greetz,
Wouter