[Review] Treasures of Montezuma Blitz | Sony PlayStation Vita

Spel: Treasures of Montezuma Blitz
Systeem: Sony PlayStation Vita
Jaar uitgebracht: 2012

UITLEG
Dit keer wil ik het eerst hebben over bovenstaand scherm. Ik zal proberen het zo duidelijk mogelijk uit te leggen,Links zijn alle stenen waar je drie of meer op een rij van moet maken door middel van het touchscreen te gebruiken. Je kunt een steen aantikken en dan een steen er direct naast aantikken zodat ze omruilen van plaats. Ook is het mogelijk om te ‘vegen’. Dit houdt in dat je de ene steen aanraakt en dan sleept naar de plek waar je hem wilt hebben. Dit speelt veel sneller maar geeft ook nog wel eens de verkeerde steen aan. Op zich niet erg, maar het zijn spelletjes van 1 minuut zo veel mogelijk punten halen en dan frustreerd het als het spel niet 100% meewerkt.

Goed, dan het scherm rechts. Er is een balkje. Dat is je level. Hoe meer je speelt en hoe meer punten je haalt, hoe meer XP je krijgt en daarmee dan je balk gevuld wordt. Als je balkje vol is ga je naar het volgende level en kun je weer gaan sparen voor het volgende level. Een veel gebruikt concept in veel spellen tegenwoordig.

Rechtsbovenin staan je ‘stenen’. Als je level 1 bent, kost een spel spelen 100 stenen en 1 hartje. Het hartje staat onder je level balk. Dus als je stenen of je hartjes op zijn kun je niet meer spelen en daar komt dit ‘gratis’ spel je irriteren; je kunt voor keiharde Hollandsche Euro’s meer levens of stenen kopen. Zelf vind ik dat onzin, maar er is iemand in mijn vriendenlijst die in een paar dagen level 5 of 6 gehaald heeft, nou ik ben elke dag een potje aan het spelen, maar zit nu pas op level 3. Ik wil er geen geld aan uitgeven.

Het balkje tussen de hartjes en de stenen komen je punten in te staan.

De blauwe knoppen daaronder staan voor, opnieuw je stenen husselen wanneer je er even niet uitkomt. Een helpknop en een pauze knop.

Dat groene cirkeltje is je tijd.

Daaronder staan vijf extra’s. Hiermee kun je stenen laten ontploffen of een hele rits stenen wegwerken op je bord. Die haal je door levels omhoog te gaan… of uiteraard stenen te betalen die je kunt winnen of KOPEN in de playstation store. Als je geen geld aan dit spel uitgeeft schiet het dus niet op.

Ik zit nu dus op level 3 en ik kan niet eens meer een potje spelen als ik het minst aantal punten win met de kraskaart die je elke dag mag krassen. Als je dan 200 punten wint kun je niet spelen…

Helemaal onderaan staat nog de tijd in dagen, uren en minuten hoe lang een toernooi duurt. Binnen die tijd moet je je vrienden inhalen anders wordt je geen eerste. Op die manier wordt er nog een beetje druk op je uitgeoefend om toch maar meer stenen en hartjes te kopen in de winkel zodat je weer kunt spelen en op die manier kan dit spel aardig in de Euro’s oplopen!

De knop rechtsonderaan is een instellingen knop.

OORDEEL
Een leuk spel, gratis maar als je meer wilt dan een enkel potje per dag moet je in de digitale winkel aardig geld uitgeven en dat vertik ik. Dit soort spellen hoort gratis te zijn of misschien een paar Euro’s.

TRAILER
Hier nog een trailer voor een duidelijke beeld van het spelletje.
httpv://www.youtube.com/watch?v=rSanOxZtg60

+ simpel
+ goed speelbaar
+ ‘gratis’

– geld geven om nog een beetje te kunnen spelen vanaf level 3.
– geld uitgeven
– geld uitgeven
– geld uitgeven

Greetz,
Wouter